Kirjaudu sisään

Archive for marraskuu, 2009

Poronlapaa ja tomaattibasilikaperunoita

Poronlapaa ja tomaattibasilikaperunoita

Poronpaistia 1 kg

porkkanoita 4-5kpl

Sipuleita 2-3kpl

Punaviinikastiketta 2pss

olut

Perunoita 1.1.5kg

Voita 100 g

Tomaattipyrettä 1 prk

kuivattua Basilikaa

Suolaa

Maissijauhoa suurustamiseen

Valmistus:

Putsaa lihat (kalvot ja rasva) ja leikkaa isoiksi paloiksi. Kuori sipulit ja leikkaa 2 -8 osaan riippuen sipulin koosta. Kuori porkkanat ja leikkaa isoiksi paloiksi(1 porkkana 4-5 osaan).

Laita pullo olutta kattilaan ja lisää kylmää vettä niin että nestettä on 1 litra. Lisää sekaan punaviinikastikepussit. Keitä pari minuuttia. (Näin valmistettuna ruokaa ei tarvitse maustaa. Ruoan voi tehdä myös ohjeella 0.5 l olutta ja 0.5 litraa punaviiniä ja 1 lihaliemi. Tarkista suola ja lisää hieman mustapippuria ennen suurustusta)

Paista rasva ja lihat parissa erässä padassa tai kattilassa, ota pois. Paista sipulit ja porkkanat padassa kun ne ovat saaneet väriä lisää liha pataan ja kiehuvan kuuma punaviinikastike. Hauduta miedolla (asteikko 1-2) lämmollä levyllä noin 1 tunti. Suurusta maissijauholla.

Kuori ja viipaloi perunat. Sulata voi mikrossa ja lisää sulaneeseen voihin yksi pieni tomaattipyreepurkki, suolaa ja kuivattua basilikaa. Hiero seos perunoihin kunnolla. Laita uuniin 200 astetta noin 1 tunti tai kunnes ovat kypsiä.

– Pette-