Kirjaudu sisään

Archive for maaliskuu, 2010

Paistettuja kampasimpukoita ja tryffelivaahtoa

Kampasimpukoita tryffelivaahdolla

Ainekset:

  • Kampasimpukoita (2 per syöjä)
  • Voita
  • Suolaa
  • Tryffeliöljyä
  • Herkkusienilientä 1-2dl
  • Valkoviiniä 1 dl
  • Rasvatonta maitoa 2 dl
  • basilikaa
  • Sitruunamehua

Laita 50 g voita, herkkusieniliemi ja valkoviini kattilaan. Keitä hetki lisää basilika ja maito. keitä niin että nestettä on jäljellä puolet. Soseuta basilika liemeen, mausta hieman sitruunamehulla ja tryffeliöljyllä.Vaahdota ja kuori vaahto lautaselle kampasimpukoiden viereen.

Paista kampasimpukoita voissa minuutti per puoli.

-Pette-

Bouillabaisse

Bouillabaisse

Ainekset:

  • Kampelanfilettä(1 per syöjä)
  • Kuhaa, siikaa, Haukea, tuoretta seitä tai voikalaa, (noin 100g per syöjä)
  • Ravun pyrstöjä
  • Rapulientä (katso kohta kermainen rapu-äyriäiskeitto))
  • Suolaa
  • Voita

Rullaa kampelafileet rullalle ja leikkaa valitsemastasi toisesta kalasta kauniit annospalat. Paista kaloja voissa toiselta puolelta kauniiin ruskeiksi ja laita uunivuokaan ruskistettu pinta päälle. Mausta suolalla. Kypsennä uunissa 200 astetta noin 15-20 minuuttia. Laita ravunpyrstöt lautaselle ja päälle nokare voita lämmitä mikrossa hetki.

Laita kampela, toinen valitsemasi kala ja muutama ravun pyrstö lautaselle. Laita kuuma rapuliemi kulhoon ja vie pöytään. Rapuliemi kaadetaan lautaselle ruokailijoiden edessä höyryävän kuumana.

(kuvan annos ennen rapulientä)

-Pette-

Kylmä Basilikakastike

Basilikakastike

Ainekset:

  • Creame Fraiche 1 prk
  • basilikaa 2 nippua
  • oliiviöljyä 2 rkl
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • sokeria

Irroita basilikalehdet ja soseuta Creame fraichen ja oliiviöljyn kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla sekä ripauksella sokeria. Anna seistä jääkaapissa ainakin 2 tuntia ennen tarjoilua. Toimii kalan sekä esim punajuuripelmenin kanssa.

-Pette-

Papa Gratatta

Papa Gratatta

Ainekset:

  • Kokonaisia manteleita
  • Ranskanleipää
  • Tuoretta tinjamia
  • Oliiviöljyä

Paahda leipä, mantelit ja tinjami piensssä määrässä öliiviöljyä. Tarjoile riston kanssa

Tryffelöity Menu

MENU

Tryffeliöljyrisotto, papa gratatta

***

Kampasimpukat, tryffelivaahto

***

Punajuuri vuohenjuusto pelmenit, Basilikakastike

***

Bouillabaisse

***

Ohukaisia ja jäätelöä

Ankkaa ja lammasta bearnaisekastikkeella

Ankkaa ja lammasta bearneskastikkeella sekä pommes fondante perunoita

Ainekset:

  • Ankanrintaa
  • Lampaankyljyksiä
  • Perunoita
  • Voita
  • Suolaa
  • Valkopippuria
  • Mustapippuria
  • Sokeria
  • Bearnaisekastike tetra pak (tai tee itse, ohjeita löytyy netistä)

Paista perunat (ohje kohta kasvikset), paahda ankka (ohje kohta liha ja lintu). Tee kastike itse tai käytä valmista kastikepohjaa. Paista huoneenlämpöisiä lampaankyljyksiä kuumalla pannulla minuutti per puoli ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

-Pette-

Pommes Fondante

Pommes Fondante

  • Perunoita
  • Voita
  • Suolaa

Leikkaa perunat lohkoiksi joko kuorineen tai ilman. Laita reilusti voita kasariin ja keitä kypsiksi. Mausta suolalla.

-Pette-