Archive for maaliskuu, 2010
Paistettuja kampasimpukoita ja tryffelivaahtoa
Kampasimpukoita tryffelivaahdolla
Ainekset:
- Kampasimpukoita (2 per syöjä)
- Voita
- Suolaa
- Tryffeliöljyä
- Herkkusienilientä 1-2dl
- Valkoviiniä 1 dl
- Rasvatonta maitoa 2 dl
- basilikaa
- Sitruunamehua
Laita 50 g voita, herkkusieniliemi ja valkoviini kattilaan. Keitä hetki lisää basilika ja maito. keitä niin että nestettä on jäljellä puolet. Soseuta basilika liemeen, mausta hieman sitruunamehulla ja tryffeliöljyllä.Vaahdota ja kuori vaahto lautaselle kampasimpukoiden viereen.
Paista kampasimpukoita voissa minuutti per puoli.
-Pette-
Bouillabaisse
Bouillabaisse
Ainekset:
- Kampelanfilettä(1 per syöjä)
- Kuhaa, siikaa, Haukea, tuoretta seitä tai voikalaa, (noin 100g per syöjä)
- Ravun pyrstöjä
- Rapulientä (katso kohta kermainen rapu-äyriäiskeitto))
- Suolaa
- Voita
Rullaa kampelafileet rullalle ja leikkaa valitsemastasi toisesta kalasta kauniit annospalat. Paista kaloja voissa toiselta puolelta kauniiin ruskeiksi ja laita uunivuokaan ruskistettu pinta päälle. Mausta suolalla. Kypsennä uunissa 200 astetta noin 15-20 minuuttia. Laita ravunpyrstöt lautaselle ja päälle nokare voita lämmitä mikrossa hetki.
Laita kampela, toinen valitsemasi kala ja muutama ravun pyrstö lautaselle. Laita kuuma rapuliemi kulhoon ja vie pöytään. Rapuliemi kaadetaan lautaselle ruokailijoiden edessä höyryävän kuumana.
(kuvan annos ennen rapulientä)
-Pette-
Kylmä Basilikakastike
Basilikakastike
Ainekset:
- Creame Fraiche 1 prk
- basilikaa 2 nippua
- oliiviöljyä 2 rkl
- Suolaa
- Mustapippuria
- sokeria
Irroita basilikalehdet ja soseuta Creame fraichen ja oliiviöljyn kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla sekä ripauksella sokeria. Anna seistä jääkaapissa ainakin 2 tuntia ennen tarjoilua. Toimii kalan sekä esim punajuuripelmenin kanssa.
-Pette-
Papa Gratatta
Papa Gratatta
Ainekset:
- Kokonaisia manteleita
- Ranskanleipää
- Tuoretta tinjamia
- Oliiviöljyä
Paahda leipä, mantelit ja tinjami piensssä määrässä öliiviöljyä. Tarjoile riston kanssa
Tryffelöity Menu
MENU
Tryffeliöljyrisotto, papa gratatta
***
Kampasimpukat, tryffelivaahto
***
Punajuuri vuohenjuusto pelmenit, Basilikakastike
***
Bouillabaisse
***
Ohukaisia ja jäätelöä
Ankkaa ja lammasta bearnaisekastikkeella
Ankkaa ja lammasta bearneskastikkeella sekä pommes fondante perunoita
Ainekset:
- Ankanrintaa
- Lampaankyljyksiä
- Perunoita
- Voita
- Suolaa
- Valkopippuria
- Mustapippuria
- Sokeria
- Bearnaisekastike tetra pak (tai tee itse, ohjeita löytyy netistä)
Paista perunat (ohje kohta kasvikset), paahda ankka (ohje kohta liha ja lintu). Tee kastike itse tai käytä valmista kastikepohjaa. Paista huoneenlämpöisiä lampaankyljyksiä kuumalla pannulla minuutti per puoli ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
-Pette-