Kirjaudu sisään

Lammmasta Intilaisittain

Lammasta Intialaisittain

  • n.1.6kg Lampaan paistia n
  • 2 kpl yksikyntistä valkosipuli
  • 1 vihreä chili
  • 3 tl juustokuminaa
  • 1 rkl korianterin siemeniä
  • 1.5  punasipulia
  • 1.5 tl jauhettua kardemummaa
  • 0.5 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl tl suolaa
  • 3 tl kurkumaa
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 3 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 rkl ruokokidesokeri
  • 500g turkkilaista jogurttia
  • 2,5 dl kookoskermaa
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 4 kokonaista neilikkaa
  • 1 tl Garam masalaa
  • 1 tl sokeria
  • Aromisuolaa
  • 5 dl Basmatiriisiä
  • Valmista nanleipää

Jos lammas on pakasteena sulata sitä yön yli. Leikkaa siitä 3×3 cm palasia, ja poista ylimääräinen rasva ja kalvot.

Tee maustetahna: hienonna yleiskoneella tai sauvasekoittimella, 1 kokonainen valkosipuli, 1 vihreä chili,

3 tl juustokuminaa, korienterin siemenet, puolikas punasipuli, 0.5 tl kardemummaa, jauhettu neilikka, 0.5 tl suola,

1 tl kurkumaa, 2 rkl tomaattipyrettä sekä 1 tl jauhettua inkivääriä.

Hiero maustetahna lihoihin ja anna maustua 2 tuntia (voi olla myös yön yli) Lihan voi jättää lämpimään maustumaan, mutta jos se on yön yli laita jääkaappiin ja ota liha huoneenlämpöön 2 tuntia ennen paistamista.

Pilko punasipuli ja paista kasarissa kevyesti. Paista lihat pienissä erissä niin että liha saa kauniin värin. Laita lihat ja sipuli Lisää 2 rkl Turkkilaista jogurttia kerralla ja keitä kasaan, lisää taas 2 rkl ja keitä kasaan. Tätä jatketaan kunnes 250g jogurttia on padassa. Lisää kookoskerma ja kookosmaito ja hauduta miedolla lämmöllä noin. 2 tuntia .

Kastike nanleivälle

Mausta loput jogurtista puolikkaalla murskatulla valkosipulilla, sokerilla ja kolmella heilautuksella aromisuolaa. Laita maustumaan jääkaappiin. Lämmitä nanleivät ja tarjoile lisukkeena jogurttikastikkeen kera.

Sovellus biriamiriisistä

Laita kasariin öljyä ja paista riisi öljyssä murskatun valkosipulin, inkiväärin ja kurkuman kanssa niin että riisi saa kauniin värin. Lisää 1 tl kardemummaa, 4 neilikkaa, 1 tl garam masalaa ja 0.5 tl suolaa. Lisää vettä pienissä erissä ja keitä kasarissa kypsäksi.

-Pette-

Jätä kommentti